Om

Om Ordblindetræning

Ordblindetræning en en socialøkonomisk virksomhed, der blev stiftet i 2012 i Esbjerg af Thomas Mose og Mikael Højbjerg, begge ordblindelærere/læsevejledere, cand.pæd. i didaktik (dansk) samt prisbelønnede udviklere af undervisningsmaterialer til børn, unge og voksne med ordblindhed.

Ordblindetræning ejes i dag i partnerskab med AOF Center Fyn, AOF Center Sydjylland og AOF Center Syd. 

Ordblindetræning afholder kurser i hele landet og er i dag Danmarks største udbyder af ordblindeundervisning med fysiske kontorer/undervisningslokaler i Esbjerg,  Aabenraa, Odense, Svendborg og København. Foruden vores private kurser afvikler vi læringsforløb for elever med ordblindhed i en række samarbejdskommuner, pt. Ringsted, Tønder, Esbjerg og Odense Kommune.

Missionen er og har altid været: At tilbyde ordblindeundervisning, der hviler på et solidt forskningsbaseret grundlag – eller med andre ord: Undervisning, der virker!

Ud over kerneydelsen ordblindeundervisning har Ordblindetræning en omfattende kursusafdeling, der står for efteruddannelse af lærere, læsevejledere og andre fagpersoner. Herudover afholder vi informationsaftener for forældre til børn med ordblindhed, ofte i samarbejde med Ordblindeforeningen, Netværkslokomotivet og AOF. 

Thomas Mose og Mikael Højbjerg står fortsat i spidsen for Ordblindetræning, men med årene er der løbende kommet en række dygtige samarbejdspartnere og undervisere til. Fælles for dem alle er, at de er specialister i ordblindhed og læse-staveundervisning samt har stor indsigt i de nyeste kompenserende it-hjælpemidler.

Alle undervisere er desuden læreruddannede med en læsevejleder- og/eller en ordblindelæreruddannelse som overbygning. 

Se kurser

prisvinder

MIKAEL HØJBJERG

Uddannet folkeskolelærer, læsevejleder, ordblindelærer samt cand.pæd. i didaktik (dansk). 

Lærebogsforfatter til de anmelderroste læse-stavematerialer,  ”Fingernemt”, "Ord" og ”Fonologik”. 

Prisbelønnet for sit arbejde inden for læsefeltet, bl.a. kåret til årets succes af Jydske Vestkystens læsere, vinder af årets iværksættervirksomhed samt vinder af Reach for Change, TV3 og Viasats Game Changer-pris på 400.000 kr. Desuden vinder af Alineas Læremiddelpris for materialet, "Ord".

THOMAS MOSE

Uddannet folkeskolelærer, ordblindelærer, HELP-underviser samt cand.pæd. i didaktik (dansk). 

Lærebogsforfatter til de anmelderroste læse-stavematerialer,  ”Fingernemt”, "Ord" og ”Fonologik”. 

Prisbelønnet for sit arbejde inden for læsefeltet, bl.a. kåret til årets succes af Jydske Vestkystens læsere, vinder af årets iværksættervirksomhed samt vinder af Reach for Change, TV3 og Viasats Game Changer-pris på 400.000 kr. Desuden vinder af Alineas Læremiddelpris for materialet, "Ord".