Om

Om Ordblindetræning

Ordblindetræning en en socialøkonomisk virksomhed, der blev stiftet i 2012 i Esbjerg af Thomas Mose og Mikael Højbjerg, begge ordblindelærere/læsevejledere, cand.pæd. i didaktik (dansk) samt prisbelønnede udviklere af undervisningsmaterialer til børn, unge og voksne med ordblindhed.

Ordblindetræning ejes i dag i partnerskab med AOF Center Fyn, AOF Center Sydjylland og AOF Center Syd. 

Ordblindetræning afholder kurser i hele landet og er i dag Danmarks største udbyder af ordblindeundervisning med fysiske kontorer/undervisningslokaler i Esbjerg, Odense og Rødovre. 

Missionen er og har altid været: At tilbyde ordblindeundervisning, der hviler på et solidt forskningsbaseret grundlag – eller med andre ord: Undervisning, der virker!

Ud over kerneydelsen ordblindeundervisning har Ordblindetræning en omfattende kursusafdeling, der står for efteruddannelse af lærere, læsevejledere og andre fagpersoner.

Thomas Mose og Mikael Højbjerg står fortsat i spidsen for Ordblindetræning, men med årene er der løbende kommet en række dygtige samarbejdspartnere til. Fælles for samarbejdspartnerne er, at de alle er specialister i ordblindhed og læse-staveundervisning samt har stor indsigt i de nyeste kompenserende it-hjælpemidler.

Alle samarbejdspartnere er desuden læreruddannede med en læsevejleder- og/eller en ordblindelæreruddannelse som overbygning.

Se kurser

prisvinder

MIKAEL HØJBJERG

Uddannet folkeskolelærer, læsevejleder, ordblindelærer samt cand.pæd. i didaktik (dansk). 

Lærebogsforfatter til de anmelderroste læse-stavematerialer,  ”Fingernemt” og ”Fonologik”. 

Prisbelønnet for sit arbejde inden for læsefeltet, bl.a. kåret til årets succes af Jydske Vestkystens læsere samt vinder af Reach for Change, TV3 og Viasats Game Changer-pris på 400.000 kr. Desuden blandt de sidste 6 nominerede til Politikens Undervisningspris.

THOMAS MOSE

Uddannet folkeskolelærer, ordblindelærer, HELP-underviser samt cand.pæd. i didaktik (dansk). 

Lærebogsforfatter til de anmelderroste læse-stavematerialer,  ”Fingernemt” og ”Fonologik”. 

Prisbelønnet for sit arbejde inden for læsefeltet, bl.a. kåret til årets succes af Jydske Vestkystens læsere samt vinder af Reach for Change, TV3 og Viasats Game Changer-pris på 400.000 kr. Desuden blandt de sidste 6 nominerede til Politikens Undervisningspris.